De klant van de maand juli 2021

Monique-hypotheekadvies bussum het gooi

En dan komt het perfecte huis te koop

Jeroen en Eva zijn 54 en 43 jaar en hebben samen vier kinderen van 20, 17, 12 en 9 jaar. Het gezin woont in een schattig huis in Bussum, in een heel gezellige straat. Dat weet ik heel goed omdat ik vier buren daar voorzien heb van hypotheekadvies:)

Maar eerlijk gezegd is de woning voor zes personen best een beetje krap. Voor Jeroen en Eva is dat van ondergeschikt belang; zij willen de buurt niet uit en, belangrijker, de kinderen al helemaal niet.

De hypotheek op hun woning heb ik twee jaar geleden voor hen aangepast in verband met het aflopen van hun rentevaste periode van tien jaar. Zij hadden een soort van ouderwetse levensverzekeringhypotheek tegen 5% rente en die hebben wij om kunnen zetten naar 2,7%. Dat vinden wij vandaag de dag ook alweer hoog, maar twee jaar geleden was dat percentage een absoluut dieptepunt:)

Inmiddels is de hele wereld anders en ook voor Jeroen en Eva is er een aantal zaken veranderd. De moeder van Jeroen is overleden en hij heeft een erfenis ontvangen. Daarnaast is de waarde van hun woning ten opzichte van 2018 met 60% gestegen.

En wat zij nooit hadden verwacht is dat de woning bij hen aan de overkant in de verkoop komt! Het is voor hen het perfecte huis. De woning is niet alleen een derde groter dan hun huidige huis, maar heeft ook een enorm grote externe bergruimte van 37m2! Het voelt alsof de woning voor hun gezin op maat is gemaakt.

De vraagprijs is 812.500 euro en twee jaar geleden hadden zij echt nooit kunnen bedenken dat zij voor dit bedrag een huis zouden kopen!

Uiteindelijk is de hypotheekaanvraag natuurlijk niet spannend, gezien ook de overwaarde van hun huidige woning. Maar ja, ook op basis van je inkomen moet het voldoen van de maandelijks lasten uiteraard haalbaar zijn. Met nog een kleine salarisverhoging van de werkgever van Jeroen was de hypotheekaanvraag mogelijk.

Het is allemaal gelukt. Bovendien hebben wij een geldverstrekker uitgekozen die ook bereid was om 100% van de overwaarde van de oude woning voor te financieren. Jeroen en Eva wilden het liefst eerst kopen en dan verkopen, want: kopen is tegenwoordig lastiger dan verkopen. Maar ja, dan moet je wel een geldverstrekker vinden die een overbruggingskrediet verstrekt zonder dat de woning verkocht is en ook bereid is om alle overwaarde voor te financieren.

Ook de oude woning is verkocht, voor zelfs nog meer dan de taxatiewaarde. Met dat geld kunnen de twee hun nieuwe huis gelijk helemaal verbouwen.

Nog een paar maanden en dan worden Jeroen en Eva eigenaar van hun nieuwe woning en kunnen zij gaan klussen! Als de verbouwing klaar is, dan ga ik zeker even langs – en uiteraard ook weer eventjes bij de buren:)

© Copyright 2023 - Monique Hypotheekadvies - Realisatie website: JoStudio