Mijn naam is Monique Kamphorst en sinds 1983 werk ik met heel veel plezier in de financiële dienstverlening.

Mijn naam is Monique Kamphorst en sinds 1983 werk ik met heel veel plezier in de financiële dienstverlening.

Over mij

Ik ben moeder, zus, dochter en ondernemer en oprecht geïnteresseerd in mensen. Ik houd van koken, eten en af en toe -omdat het moet- wat sporten.

In de financiële dienstverlening heb ik verschillende beroepen uitgeoefend. In 1983 startte ik als baliemedewerker bij een bank. Ik heb mezelf ontwikkeld van eerste vrouwelijke kantoordirecteur tot private wealth manager. Sinds negen jaar ben ik zelfstandig ondernemer op het gebied van onafhankelijk hypotheekadvies c.q. financial coach.

Hypotheken heb ik altijd een enorm leuk product gevonden omdat het eigenlijk altijd met het leven en met emotie te maken heeft. Wonen is emotie en hypotheken zijn dat ook. Het is mijn passie om voor een klant een financieel advies uit te werken waarin hij/zij zich herkent en waarin ik rekening gehouden heb met alle wensen. Niet alleen ten aanzien van de hypotheek. Ik laat juist ook zien wat er gebeurt met het inkomen wanneer een van de bewoners komt te overlijden. Of wanneer iemand arbeidsongeschikt raakt, werkloos wordt of met pensioen gaat. Kan en wil je dan in de bestaande woning blijven wonen? Hypotheken hebben met zo veel meer te maken dan met uitsluitend een rentetarief.

Ik kan iedere keer oprecht blij worden van een mooi advies of even met een klant ‘lekker te gaan rekenen’. Hypotheekadvies is voor mij simpelweg iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en mee kan puzzelen en stoeien om voor mijn klant de beste deal uit te zoeken.

Tot 2017 heb ik in ‘t Gooi gewerkt. Daarna maakte ik de overstap naar Amsterdam. Qua klantenkring is voor mij de leeftijd van de mensen die ik financiële diensten verleen het grootste verschil; in Amsterdam is alles jong en ben ik bijna altijd de oudste . Qua prijzen en objecten was ik in ‘t Gooi wel wat gewend, maar in Amsterdam is het vaak nog extremer. Ik vind het leuk en interessant om hier veelvuldig voor expats te werken; bijna de helft van de gesprekken vindt plaats in het Engels en expats hebben veelal andere vragen dan de Nederlanders. Daarnaast krijg je in Amsterdam veel meer te maken met zaken als erfpacht dan in de rest van Nederland. Ongeveer de helft van alle woningen op erfpachtgrond in Nederland staat immers in onze hoofdstad. Kortom, de gang naar Amsterdam is een goede geweest. Mag ik jou ook begeleiden in de voor jou beste hypotheek?

Monique Kamphorst

Monique Kamphorst van Monique Hypotheekadvies
© Copyright 2023 - Monique Hypotheekadvies - Realisatie website: JoStudio