De klant van de maand augustus 2021

Alles meegefinancierd en 400 euro lagere maandlasten

Alles meegefinancierd en 400 euro lagere maandlasten

Ion en Catalina zijn 34 en 37 jaar en komen uit Roemenië. Zij zijn beiden werkzaam bij een grote verzekeringsmaatschappij en goed op de hoogte van financiële producten, waaronder uiteraard ook hypotheken.

Bijna twee jaar geleden ben ik met hen in contact gekomen toen zij een hypotheekadviseur zochten voor een verhuurhypotheek voor hun aan te kopen tweede woning (een verhuurhypotheek is een hypotheek voor een woning waar je niet zelf in woont maar die je wilt gaan verhuren). Dit traject is destijds tot volle tevredenheid verlopen en het koppel vroeg mij nu naar hun huidige privéwoonhuishypotheek te kijken.

De aanleiding hiervoor was dat zij van plan waren een verbouwing te doen. Tegelijkertijd zouden zij hun erfpacht aan de gemeente Amsterdam willen afkopen.

Deze aanvraag was op zich niet heel spannend, want hun inkomen was meer dan genoeg voor uitbreiding van hun privéwoonhuisfinanciering, maar je moet er uiteraard wel rekening mee houden dat de geldverstrekker ook de huurinkomsten meeneemt. Want als die geen rekening houdt met de huurinkomsten en wel met lasten van de verhuurhypotheek, dan moet het inkomen ineens voldoende groot zijn voor twee hypotheken:)

Uiteindelijk heb ik voor hen de privéwoonhuishypotheek verhoogd voor de verbouwing, het afkopen van de erfpacht, de oversluitkosten en daarnaast ook nog de lening voor hun auto erin meegenomen. Al met al zijn zij uitgekomen op 400 euro lagere maandlasten en is alles meegefinancierd.

Al met al fijn om ook mijn professionele klanten met veel financiële kennis dan toch nog te kunnen verrassen met het advies om de kosten van de afkoop erfpacht en de lening voor de auto mee te financieren in hun hypotheek:)

© Copyright 2023 - Monique Hypotheekadvies - Realisatie website: JoStudio